het internetportaal voor de bouwsector
BouwDocu

Zoek

Search
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share
  Nieuws  

Mecanoo paviljoen completeert Château St. Gerlach

 
  Abonneren op nieuwsbrief  6 jul 2017

Mecanoo paviljoen completeert Château St. Gerlach

Château St. Gerlach is een buitenplaats van Maastricht: een uniek landgoed met luxe hotel, restaurant en spa, midden in het Zuid-Limburgse heuvelland. Mecanoo architecten ontwierp een elegant paviljoen dat bemiddelt tussen de historische gebouwen: het Château uit 1730, de Sint Gerlachuskerk uit 1727, de Pachthof uit 1759 en Kasteelhoeve Broers uit 1668. Het landgoed is nu duidelijk zichtbaar vanaf de openbare weg en heeft daarmee een nieuwe betekenis gekregen voor het dorp Houthem.

“Het St. Gerlach paviljoen is ontworpen met een genereus overstekend dak met een prachtige zeeg. De materialen zijn geïnspireerd op het omliggende Limburgse land: mergel, hardsteen en eikenhout,” aldus Francine Houben, creatief directeur van Mecanoo architecten. “Vanuit het paviljoen heb je wisselende uitzichten op het château, de heuvel, de grasweide en de kasteelhoeve.”

De drie multifunctionele ruimtes in het state-of-the-art paviljoen kunnen zowel los als gecombineerd gebruikt worden en zich lenen voor een grote variëteit aan bijeenkomsten en evenementen.

De kasteelhoeve, een rijksmonument uit 1668, is in samenwerking met HVN Architecten zorgvuldig gerestaureerd en biedt ruimte aan kleine vergaderzalen en een koffie- en lunchconcept, Burgemeester Quicx. De hoeve biedt zo een nieuwe publieke functie voor de lokale gemeenschap. Tussen paviljoen en kasteelhoeve ligt een intiem ‘dorpsplein’ dat bij goed weer gebruikt kan worden als uitbreiding van de foyer.

Camille Oostwegel sr., eigenaar van Château St. Gerlach: “Het spraakmakende St. Gerlach Paviljoen en de gerestaureerde unieke kasteelhoeve versterken en voltooien het monumentale ensemble en maken ons landgoed toekomstbestendig. Zowel de privé als zakelijke gast kunnen wij nu optimaal bedienen.”

Het paviljoen en de kasteelhoeve werden op 14 juni 2017 officieel geopend door Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven.

URL:
http://www.mecanoo.nl/Projects/project/165/St-Gerlach-Pavilion-Manor-Farm

Vraag informatie aan van MECANOO ARCHITECTS
 
Om meer informatie aan te vragen van MECANOO ARCHITECTS kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis 2-maandelijkse BouwDocu nieuwsbrief.  
     
 
 


Zie voor alternatieve termen en overige relevante zoekbegrippen de volgende voorbeelden:

R313 - Bouwen
R351 - Architectenbureaus