het internetportaal voor de bouwsector
BouwDocu

Zoek

Search
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share
  Nieuws  

Smart Homes verbeteren de gezondheid

 
  Abonneren op nieuwsbrief  22 sep 2017

Smart Homes verbeteren de gezondheid

Smart Home wordt steeds meer een volwassen begrip in Nederland. Huiseigenaren weten vaker hun weg naar Smart Homes te vinden, ze kennen de term en weten wat het inhoudt. Zij kiezen bewust voor de bijkomende voordelen, zoals mogelijke kostenbesparingen, verhoogd wooncomfort, hogere energiebesparing en een gezonder binnenklimaat.

Gezonder binnenklimaat

Goede ventilatie in een woning is belangrijk voor de gezondheid. Als mensen gebruik maken van een ruimte zonder ventilatie, dan stijgt het CO₂-gehalte in de lucht. Een te hoog gehalte brengt gezondheidsklachten met zich mee, zoals vermoeidheid en hoofdpijn. Met een CO₂-meter in een Smart Home is het mogelijk om de luchtkwaliteit te meten en registreren. Verslechtert de luchtkwaliteit, dan ontvangen de (dak)ramen automatisch een seintje om open te gaan en verse lucht binnen te laten. Er ontstaat een luchtstroom die ongezonde lucht afvoert en frisse lucht toelaat. Naast goede ventilatie biedt een Smart Home ook  bescherming tegen schadelijke uv-straling. Zo zorgt FAKRO Solar zonwering ervoor dat bij het ontvangen van teveel zonlicht de zonwering automatisch dichtgaat en de bewoner beschermt.

Daglichtproducten in Smart Homes

Bij Smart Home oplossingen denkt men al snel aan elektronische apparaten die met elkaar kunnen samenwerken om zo de energie te beperken en comfort te vergroten, zoals pv-panelen, lampen en cv-installatie. Maar ook FAKRO dakramen, lichtkoepels, platdakramen en zonweringen lenen zich uitstekend voor dit concept. Deze daglichtproducten zijn al enkele jaren voorzien van het Z-Wave communicatieprotocol. Combineer alle elektrische producten met elkaar in een Smart Home systeem en laat het eenvoudig en automatisch het binnenklimaat verbeteren. Dit verhoogt het totale wooncomfort. 

Communicatie via Z-Wave

FAKRO daglichtproducten communiceren met elkaar via het Z-Wave protocol. Dit betekent dat de producten elektrisch te bedienen zijn via afstandsbediening, smartphone of tablet, maar ook dat het product in staat is om samen te werken met andere apparaten in huis. Het Z-Wave protocol kent veel voordelen: een laag energieverbruik, een hoge mate van veiligheid en flexibiliteit om met andere systemen samen te werken. 

FAKRO
FAKRO is wereldwijd een actieve en toonaangevende producent van dakramen, platdakramen, lichtkoepels, zonweringen en zoldertrappen met een marktaandeel van ongeveer 15%. Het familiebedrijf telt meer dan 3300 medewerkers, 9 dochterondernemingen, 12 productiefabrieken en 15 distributiebedrijven over de hele wereld. Meer dan 100 ingenieurs werken dagelijks aan innovatieve daglichtoplossingen in het moderne onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. FAKRO is in 1991 opgericht en sinds 1994 in Nederland actief.

Vraag informatie aan van FAKRO Nederland BV
 
Om meer informatie aan te vragen van FAKRO Nederland BV kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis 2-maandelijkse BouwDocu nieuwsbrief.  
     
 
 


Zie voor alternatieve termen en overige relevante zoekbegrippen de volgende voorbeelden:

D14 - Dakramen
D153 - Zolderramen
D332 - Zolder/vlieringtrappen
R424 - Energie